Wijnhuis Spanje: Pago de Cirsus (Navarra)

Het doel van de bodega is het maken van een 100% single estate wijn van de hoogste kwaliteit. Hiervoor worden enkel druiven van de eigen wijngaarden gebruikt. Door de rendementen laag te houden worden zeer smaakvolle wijnen geproduceerd. De druiven worden handmatig geoogst en verwerkt, waarbij zoveel mogelijk werk in de wijngaard wordt uitgevoerd. Door de wijnen te laten rijpen op Frans eikenhouten vaten, worden de kenmerkende eigenschappen naar voren gebracht. Afhankelijk van de druivenvarieteit wordt de lageringstijd bepaald, variërend tussen de 12 en 18 maanden.

Eigenaar Inaki Nunez bouwde in 2002 een nieuwe bodega en werkt nauw samen met wijnmaker Jean Marc Sauboua. Deze internationaal bekende oenoloog, die verantwoordelijk was voor de wijnen van Chateau Haut Brion in Bordeaux, streeft naar perfectie. Dit leidde tot diverse gouden medailles voor Pago de Cirsus. Een geweldige prestatie.

Voor meer info: www.pagodecirsus.com

Wijnen van Pago de Cirsus (Navarra)

 6,99